Selecteer een pagina

APK Amsterdam

Voorkom een boete en laat uw APK op tijd uitvoeren!

De Auto Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan uw auto. Bij ons kunt u de APK combineren met een grote onderhoudsbeurt. Met deze combinatie zijn de kosten voor uw APK namelijk geheel gratis! Dit scheelt u niet alleen in de kosten, maar zal u ook tijd besparen.

De wettelijk verplichte keuring kan al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum plaatsvinden. In dit geval zal de oorspronkelijke APK-datum ook blijven staan voor de jaren daarop, en zal alleen met éen of twee jaar verlengd worden.

Laat u uw auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.

De APK is een momentopname en geeft u geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Ook betekent de APK niet dat u een jaar lang geen onderhoud nodig zult hebben voor uw voertuig. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven enorm belangrijk.

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. De RDW doet dit door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.